A Stunning Brand

Brand Story

We leven in een tijd waarin alles snel en vluchtig is. De aandachtsspan van mensen wordt minder en producten worden hierop toegespitst. Onze producten zijn ontworpen om een leven lang mee te gaan en zijn gemaakt van duurzame en ethische materialen. Kwaliteit staat hierbij centraal. Zo hopen we een positieve impact te hebben op onze omgeving, jouw thuis, inspirerende projecten en bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Als Nederlands designmerk zijn we trots op onze roots en willen we ons rijke design-erfgoed voortzetten. We streven ernaar om iconen te creëren die een blijvende indruk achterlaten en met de expressiviteit van kunst. Hierbij draait draait het om karakter en tijdloosheid. We willen dat onze producten een verhaal vertellen. Een verhaal waar iedereen in de ruimte nog lang van kan genieten.

Voor de daadwerkelijke vormgeving van deze droom werken wij samen met de designers van Stunning. Een hoogstaande ontwerpstudio gefocust op Nederlands design met Nederlandse kwaliteit.

Duurzame visie

FORMAFORTE is gefocust op het vertellen van verhalen door middel van onze producten. We geloven dat kunst en design hand in hand gaan en willen de kloof tussen deze twee werelden overbruggen. Dit doen we door middel van een sterke vormtaal, waarbij we de juiste materialen selecteren en de vorm de functie laten volgen. Door dingen weg te laten streven we naar minimalisme en de beste user interface voor onze klanten.

Voor verkoop van onze producten werken wij samen met partijen, dealers en showrooms die onze visie delen. Die staan voor kwaliteit, begrijpen hoe tijdloos design en lange levensduur hand en hand gaan en met hun bedrijf verhalen vertellen met hun producten.

FormaForte Scale Designlamp
Zaha hadid lamp
Filosofie

Blijven uitdagen

Het blijven uitdagen van jezelf is een filosofie die draait om persoonlijke groei en ontwikkeling. Het gaat om het nastreven van doelen die op het eerste gezicht onbereikbaar lijken en het pushen van je eigen grenzen om te zien wat je echt kunt bereiken. Dit geldt zowel in de kunst als in het design. Door te blijven experimenteren en risico’s te nemen, kun je als maker nieuwe paden inslaan en innovatieve ideeën ontwikkelen. Meedenken met medeprofessionals en samenwerken kan leiden tot nieuwe inzichten en ideeën die je anders misschien niet zou hebben bedacht. Het slaan van een brug tussen kunst en design kan resulteren in unieke en originele producten die een eigen stijl hebben en opvallen tussen de rest. Onze eigen productie is ontstaan doordat anderen onze producten niet konden maken, wat ons inspireerde om zelf onze eigen weg te vinden en te blijven streven naar vernieuwing en verbetering.

 

Maatwerk

Flexibiliteit in maatwerk

Door het optimaliseren van ons productieproces zijn we in staat om flexibel te zijn en maatwerkoplossingen aan te bieden. We hebben onze productie zo ingericht dat we snel kunnen schakelen en kunnen inspelen op de wensen van onze klanten. Hierdoor zijn we in staat om unieke en op maat gemaakte producten te leveren die perfect aansluiten bij de behoeften van onze klanten. Of het nu gaat om een specifieke kleur, maat of afwerking, we doen er alles aan om aan de vraag van onze klanten te voldoen.

 

CNC frezen aluminium
Forma Fote Frame Vecteezy Klaric
Blijf geïnspireerd

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief

Word lid van onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inspiratie, nieuws en content voor en door designers!